Hiustenhoitotuotteet

Täitartunnat

Täiden ennaltaehkäisyyn ja häätöön.

Luontaisesti tehokas ja hellävarainen.

Katso tuotteet

Normaalit ja hennot hiukset

Hento ja hieno hius on useimman suomalaisen ongelma. Herkkä ja hento hiuslaatu voi johtua perintötekijöistä tai elimistön häiriötekijöistä. Hento hius näyttää usein voimattomalta ja harvalta. Hieno ja hento hius on hoidettava oikein ja oikeilla aineilla, jotta hius säilyttää kiillon ja elinvoimaisuuden.

RAUSCH Malva -linja on suunniteltu erityisesti herkän hiuspohjan ja hentojen hiusten tarpeisiin: tuotteet hoitavat hellävaraisesti säilyttäen hiukset terveinä, elinvoimaisina ja kauniina.

Katso tuotteet

Rasittuneet ja vaurioituneet hiukset

Hius altistuu päivittäin eri tekijöiden aiheuttamille rasitteille. Ilman epäpuhtauksien lisäksi harjaaminen, kampaaminen, muotoilu, permanenttaus sekä liian kuumalla föönaus kuluttava hiusta ja tekevät hiuksesta karkean ja katkeilevan. Kesäaikaan myös runsas auringossa oleilu sekä uiminen kuluttavat ja kuivattavat hiusta. Hius muuttuu hauraaksi ja elottomaksi. Lisäksi vaurioitunut hius menettää taipuisuutensa ja on hankala käsitellä. Kampauksesta puuttuu pito, ryhti ja kiilto.

Katso tuotteet

Kuivat ja hauraat hiukset

Kun hiuksesta puuttuvat luontaiset, sitä suojaavat rasva-aineet, se menettää elastisuuden ja kiillon ja alkaa katkeilla. Kuivuudesta kärsivä hius on herkkä ulkoisille rasitteille, kuten ilmaston vaihteluille, auringon säteille, meri- ja klooriveden aiheuttamille rasitteille ja föönaamiselle. Hiuksesta tulee entistä kuivempi, katkeilevampi ja haaroittuneempi. Kuiva hius on yleensä myös sähköinen ja näin ollen hankalasti muotoiltavissa.

Katso tuotteet

Värjätyt ja permanentatut hiukset

Permanentti ja värjäys kuluttavat hiusta. Käsittelyn seurauksena myös päänahka voi kuivua, herkistyä ja ärsyyntyä. Käsitelty hius vaatii hellävaraista hoitoa, joka rauhoittaa päänahkaa ja mahdollistaa hiuksen elastisuuden, kiillon ja elinvoiman säilymisen.

Katso tuotteet

Vaalennetut sekä ohenevat ja ikääntyvät hiukset

kosteuttava, kiiltoa antava ja kirkastava

Melanosyytit tuottavat hiusten värin, mutta niiden toiminta vähenee iän myötä. Siinä vaiheessa kun hiuksissa on enää melaniinipigmentin jäämiä, hiuksiin muodostuu kellertävä väri. Samoin hiuksia vaalennettaessa (väriä poistetaan) huokoinen hius kellertyy muun muassa ilman epäpuhtauksien takia. Iän myötä myös päänahan hikoilu lisääntyy, mikä voi aiheuttaa hiuksiin ja päänahkaan epämiellyttävää hajua.

Katso tuotteet

Rasvoittuva hiuspohja

Tasapainoisen hiuspohjan erittämän talin tehtävänä on pitää hiuspohja joustavana ja voidella hiuksia. Hiuspohjan liiallinen talineritys aiheuttaa kuitenkin hiusten nopean rasvoittumisen uudelleen hiustenpesun jälkeen. Myös mikrobit viihtyvät talissa ja kun rasvahiivat pääsevät lisääntymään ja tulehtumaan, muodostuu myös hilsettä.

Tali-ihottuma onkin yleisin syy hiuspohjan hilseilyyn. Pesu liian kuivattavilla tuotteilla ja kuumalla vedellä vain kiihdyttää talineitystä entisestään. Rasvoittuvan hiuspohjan hoitoon tulisikin valita tarkoitukseen sopivat, hiuksia ja hiuspohjaa kuivattamattomat tuotteet.

Katso tuotteet

Hilseilevä hiuspohja

Hilse lähtee hiuspohjasta – ei hiuksesta. Päänahasta irtoaa mikroskooppisen pieniä, lähes huomaamattoman kokoisia ihosoluja ihon uusiutuessa. Häiriö normaalissa ihosolujen uusiutumisessa aiheuttaa näkyvän ja epämiellyttävän hilseilyn.

Katso tuotteet

Atooppinen ja allerginen hiuspohja

Iho – hiuspohja mukaan lukien – on ihmisen suurin tuntoelin, joka reagoi herkästi ulkoisiin ärsykkeisiin. Atooppisessa ihottumassa on taustalla atopia eli perinnöllinen taipumus reagoida poikkeavan herkästi monenlaisille ärsykkeille.

RAUSCH Sydänsiemen shampoo ja hoitoaine eivät sisällä säilytysaineita, väriaineita tai lisättyjä hajusteita. Ne ovat dermatologisesti testattuja ja niillä on sveitsiläinen allergiasertifikaatti.

Ne sopivat erityisesti kutisevan, herkän ja allergisen hiuspohjan hoitoon. Ne säilyttävät luonnollisella tavalla hiuspohjan sietokyvyn ärsyttäviä ulkoisia tekijöitä vastaan. Voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevästi suojaamaan tervettä hiuspohjaa.

Katso tuotteet

Hiustenlähtö

Hiustenlähdön syynä on häiriö hiuksen kasvusyklissä. Hiuksen elinkaari lyhenee ja mikäli uuden hiuksen kasvu ei tapahdu samalla nopeudella, hiusten määrä vähenee silminnähtävästi. Hiustenlähtöön voivat vaikuttaa mm. hormonaaliset tekijät, muutokset terveydentilassa sekä tietyt lääkkeet, päänahkaan kohdistuva mekaaninen ärsytys, stressi ja laihduttaminen. Päivittäin irtoaa keskimäärin 80-100 hiusta. Määrä on normaali ja liittyy hiusten uusiutumiseen. Suurempi määrä päivittäin irtoavia hiuksia voi olla jo merkki hiuspohjan häiriöstä.

Katso tuotteet

Kuivashampoo

Tavallinen hiustenpesu ei aina ole mahdollista kiireen takia tai siksi, että vettä ei ole juuri sillä hetkellä saatavilla. Hiuspohjan erittämä tali, hiuksiin tarttuvat ilman epäpuhtaudet ja muotoilutuotteet kuitenkin kertyvät hiuspohjaan ja hiuksiin latistaen niitä ja saaden ne tuntumaan tunkkaisilta.
Lähes läpinäkyvä Rausch Kuivashampoo Fresh on ratkaisu jokaiselle hiustyypille, kun et voi tai ei halua pestä hiuksiasi.

Katso tuotteet