Tuotteet

Hiustenlähtö

Normaalia runsaampi hiustenlähtö johtuu häiriöstä hiusten kasvusyklissä. Normaalisti hiuspohjasta irtoaa keskimäärin 80-100 hiusta päivässä. Häiriötilanteessa uusia hiuksia kasvaa hitaammin, kuin niitä lähtee, jolloin hiusten määrä vähenee silminnähtävästi. Hiustenkasvun häiriön syitä on monia, mm. hormonaaliset tekijät, muutokset terveydentilassa sekä tietyt lääkkeet, hiuspohjaan kohdistuva mekaaninen ärsytys, stressi ja laihduttaminen. Hiusten kasvua voidaan kuitenkin parantaa hiuspohjan toimintaa aktivoivilla valmisteilla.

Rauschin Hiustinktuura on varsinainen tehoeliksiiri hiustenlähtöä vastaan. Se on kehitetty jo vuonna 1900 alun perin pälvikaljun (alopecia areata) hoitoon, mutta se tehoaa tutkitusti eri syistä johtuvaan hiustenlähtöön. Hiustinktuura sisältää takiaisenjuuriuutetta ja sitrusöljyjä. Se on lievästi antiseptinen ja tasapainottaa ja rauhoittaa hiuspohjaa. Se myös vilkastuttaa hiuspohjan verenkiertoa vahvistaen hiustenkasvua. Hiustinktuuraa voidaan käyttää myös yhdessä hiustenlähtöön tarkoitettujen ravintolisien kanssa.

Käyttö: Liuosta hierotaan hellävaraisesti ongelmakohtiin kerran päivässä. Ei huuhdella pois. Hiustinktuuran voi hyvin levittää hiuspohjaan myös hiustenpesun jälkeen, koska se ei rasvoita tai latista hiuksia. Hoitojakson pituus vaihtelee paljonkin riippuen mm. hiustenlähdön syystä. Nopeimmillaan uutta hiuskasvua näkyy jo kolmen viikon käytön jälkeen, mutta yleensä Hiustinktuuraa kannattaa käyttää 3-6 kuukauden kuureina. Toki sitä saa käyttää jatkuvastikin. Ei suositella raskaana oleville.

Shampooksi Hiustinktuuran kanssa Rausch suosittelee Pajunkuori shampoota. Se sisältää mm. timjamia, jonka antiseptinen vaikutus tukee hiustenlähtöhoitoa. Lisäksi se rauhoittaa hiuspohjan ärsytystä ja vähentää hilseilyä. Jos Pajunkuori shampoo tuntuu liian kuivattavalta, voi pesuihin käyttää (vaihtoehtoisena tai välillä) tuuheuttavaa Malva shampoota. Se ei itsessään vähennä hiustenlähtöä, mutta antaa hennoille hiuksille tukea ja volyymia. Rauschin shampoot pesevät hellävaraisesti, joten ne sopivat mainiosti myös päivittäiseen käyttöön.

Katso tuotteet