USEIN KYSYTTYÄ


RAUSCH – USEIN KYSYTTYÄ

Sveitsiläisestä, pitkät perinteet omaavasta (alkaen v. 1890), rohdoskasvipohjaisesta hiustenhoitosarjasta löytyy tuotteet jokaiselle hiustyypille sekä apu mahdollisiin päänahan ongelmiin.

Tuotteissa käytettävät uutteet valmistetaan kasvien kukista, lehdistä, kuoriosista ja juurista. Shampoissa pesevänä ainesosana toimivat kasviuutteet, ei saippua. Valmistusprosessissa on pyritty minimoimaan luonnon turha kuormitus. Tuotteita ei ole testattu eläinkokein.

Tuotteet ovat laadukkaita, täyttäen ISO-laatuvaatimukset. Lisäksi tuotteet on valmistettu herkkäihoisia ajatellen ja löytyvät Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen Allergiaportaalista. Joidenkin tuotteiden teho on varmistettu myös kliinisin tutkimuksin.

Perushiustenhoitotuotteiden (shampoot ja hoitoaineet) lisäksi, Rauschilta löytyy myös hiusten muotoilutuotteita.

Pikaopas Rausch-shampoista ja niiden soveltuvuudesta millekin hiustyypille/päänahalle

Kysy Rauschista info@rausch.fi

Voinko olla varma tuotteiden soveltuvuudesta herkälle päänahalleni/iholleni?

Rausch-tuotteet on valmistettu herkkäihoisia ajatellen. Silti on aina muistettava, että tuotteet ovat rohdoskasvipohjaisia ja saattavat joillekin hyvin herkille aiheuttaa iho-oireita. Rajatapauksissa suosittelemme tuotteen testaamista pienellä määrällä iholla ennen käyttöön ottoa.

Ovatko Rausch hiusten- ja ihonhoitotuotteet tutkittuja?

Kaikki Rausch-tuotteet ovat dermatologisesti testattuja. Lisäksi ne on ilmoitettu Suomen Allergia- ja Astmaliiton ainesosatiedostoon (Allergiaportaaliin).

Onko Rausch-tuotteiden testauksessa käytetty eläinkokeita?

Tuotteita ei ole testattu eläinkokein.

Sisältävätkö Rausch-hiustenhoitotuotteet silikonia?

Suurin osa tuotteista on silikonittomia. Osassa käytetty vesiliukoisia silikoneja, jotka huuhtoutuvat hiuksista pois pesun yhteydessä eivätkä näin siis kerry elimistöön tai hiuspohjaan.

Sisältävätkö Rausch-tuotteet kemiallisia säilöntäaineita?

Rausch-tuotteissa käytetään vain minimimääriä kemiallisia säilöntäaineita. Tämä tarkoittaa, että suurimmassa osassa on vain 10% sallituista määristä. Kemiallisia säilöntäaineita käytetään tuotteessa, ei bakteereja tappavana vahvuutena, vaan mikrobien kasvun estämiseksi. Valmistusvaiheessa tehtaalla pyritään estämään tuotteiden mikrobikontaminaatio, mutta säilöntäaineiden käytöllä varmistetaan avatun tuotteen mahdollisimman korkeatasoinen laatu myös kotikäytössä. Parabeeneista käytetään vain hyviä/turvallisia johdannaisia.

Mitä shampoota suositellaan henkilölle, jolla on psoriasis?

Pajunkuori shampoota, koska pajunkuoriuutteen sisältämä salisyylihappo rauhoittaa rasvaista hilseilyä, punoitusta ja kutinaa (soveltuu näin ollen myös henkilöille, joilla seborrooinen ekseema eli taliköhnä).

Voiko Rausch-tuotteita suositella henkilölle, joilla on siitepölyallergia?

Kyllä voi.

Mitä shampoota suositellaan seborrooiseen ekseemaan eli taliköhnään?

Pajunkuori shampoolla on saatu hyviä tuloksia. Pajunkuoriuutteen sisältämä salisyylihappo rauhoittaa rasvaista hilseilyä, punoitusta ja kutinaa (soveltuu näin ollen myös psoriaatikoille).

Kärsin hilseilystä. Mitä Rausch-tuotetta suosittelette?

Jos kyseessä kuivasta päänahasta johtuva hilseily, suosittelemme Leskenlehti shampoon lisäksi käyttämään Salvia Hiusvettä, joka stimuloi päänahkaa ja energisoi hiuspohjaa sekä hiuksia. Terveet hiukset tarvitsevat aina terveen päänahan. Rasvaiseen hilseeseen (taustalla voi olla esim. taliköhnä, psoriasis tai muu ihosairaus) suosittelemme Pajunkuori shampoota, jossa pajunkuoriuutteen sisältämä salisyylihappo rauhoittaa rasvaista hilseilyä, punoitusta ja kutinaa.

Mitä shampoota suositellaan kuivaan ja mitä rasvaiseen hilseeseen?

Kuivaan hilseeseen suositellaan Leskenlehti shampoota ja rasvaiseen hilseeseen Pajunkuori shampoota.

Mitä shampoota suositellaan hiustenlähtöön?

Hiustinktuura on erikoisemulsio hiustenlähtöön. Takiaisenjuuri ja eteeriset öljyt vaikuttavat virkistävästi ja energisoivasti päänahkaan, vilkastuttaen päänahan verenkiertoa ja vahvistaen näin hiusten kasvua.
Pajunkuori shampoo tehostaa hiusemulsion vaikutusta, normalisoiden päänahan toimintaa.

Miksi Pajunkuori shampoota suositellaan hiustenlähtöön, jos se sisältää salisyylihappoa? Eikö salisyyli nimenomaan ärsytä päänahkaa pitkällä aikavälillä?

EU:n kosmetiikkalainsäädännön mukaan tuote saa sisältää salisyylihappoa maksimissaan 0,5% tilavuudesta. Näin pieni prosenttiosuus minimoi negatiiviset vaikutukset, kuten ärsytyksen. Käytettäessä Pajunkuori shampoota lapsilla (ennaltaehkäisemään täitartuntoja), on suositeltavaa käyttää shampoota vain täiepidemian ajan ja siirtyä sen jälkeen käyttämään lapsille sopivaa/suositeltavaa Malva shampoota, juuri siksi, että Pajunkuori shampoo saattaa pitkäjaksoisesti käytettynä ärsyttää lapsen herkkää päänahkaa.

Mitä shampoota suositellaan täiden häätöön?

Täiden häätöön suositellaan Rausch Lice Stop:ia, joka poistaa täit (rapsi- ja kookosöljyn yhdistelmä, kvassiapuun karvasaineet sekä eteeriset öljyt tukehduttavat täit) sekä tuhoaa myös saivareet (rikkomalla sen kuoren ja ehkäisemällä näin uusien täiden kuoriutumisen). Tuote hoitaa päänahkaa ja hiusta ja on hyönteismyrkytön. Pajunkuori shampoota suositellaan ennaltaehkäisemään täitartuntoja. Shampoon täiden tarttumista ehkäisevä vaikutus perustuu pajunkuoriuutteen tervamaiseen tuoksuun, jota täit karttavat.

Tehoaako Lice Stop täishampoo myös satiaisiin?

Tuotteen tehoa ei ole testattu satiaisiin.

Mistä iästä alkaen voi käyttää Pajunkuori shampoota (täiden ennaltaehkäisyyn)?

Emme suosittele Pajunkuori shampoota täiden ennaltaehkäisyyn alle 3-vuotiaille. Malva shampoo on turvallinen ja mieto perusshampoo myös vauvoille.

Käytettäessä Pajunkuori shampoota ehkäisemään täitartuntoja, suositellaan käytettäväksi esim. Malva hoitoainetta (spray) peittämään, mahdollisesti joidenkin mielestä voimakas, tervamainen tuoksu. Ja jos Pajunkuori shampoon vaikutus tässä tehtävässä perustuu juuri siihen, että täit eivät tartu päähän vieroksuessaan shampoon tuoksua, niin eikö hoitoainetta levittämällä peitetä täihin vaikuttava pajunkuoren tervamainen tuoksu?

Tarvittaessa hoitoainetta (oli syynä tervamaisen tuoksun peittäminen, kampaamisen helpottaminen tai hiusten selvittäminen), tulee sitä tässä tapauksessa käyttää vain hiusten latvoihin, mutta ei päänahkaan. Näin se ei häiritse tervamaisen tuoksun vaikutusta.

Voiko raskaana olevat käyttää Pajunkuori shampoota?

Kyllä.

Onko tiettyjä Rausch-tuotteita, joita ei suositetella raskaana oleville?

Kaikkia muita Rausch-tuotteet, poislukien Lice Stop –täishampoo ja Hiustinktuura, voimme suositella myös raskaana oleville.

Voiko Lice Stop täishampoon ja Pajunkuori shampoon tehoon luottaa täiden torjunnassa?

Sekä Lice Stop että Pajunkuori shampoo ovat kliinisesti tutkittuja. Periaatteessa yksi käsittely Lice Stop täishampoolla riittää, kunhan se on tehty ohjeiden mukaisesti (vaikutusaika 45 min.). Mikäli täitä on ollut päässä paljon, on käsittely suositeltavaa uusia 7 päivän sisällä. Käsittely voidaan tehdä 3 kertaa 14 vuorokauden sisällä. Tuote on hyönteismyrkytön.

Pajunkuori shampoo sisältää dermatologista rikkiä, mitä se on ja mistä se on peräisin?

Dermatologista rikkiä on lisätty yllä mainittuun tuotteeseen lieventämään tulehdustiloja. Rikki on maaperäistä eli tuliperäisellä maalla kasvavat kasvit imevät rikkiä itseensä. Pajunkuori shampoon rikki on nestemäistä (engl. solved sulphur).

Vaalentaako Kamomilla shampoo hiusta?

Ei vaalenna. Hius kirkastuu shampoon käytöllä, johtuen Kamomilla shampoon kuivan ja rasittuneen hiuksen korjaavasta vaikutuksesta. Hiuksen pinta tasoittuu ja hius näyttää näin sileämmältä ja kirkkaammalta.

Värjääkö Salvia shampoo hiusta sinertäväksi?

Ei värjää. Salvia shampoon sininen väri on peräisin uutetusta salvia-kasvista.

Voiko Salvia shampoota käyttää muille kuin harmaantuville ja ikääntyville hiuksille?

Salvia shampoo sopii hyvin myös vaalennetuille hiuksille. Melanosyytit tuottavat hiusten värin, mutta niiden toiminta vähenee iän myötä. Siinä vaiheessa kun hiuksissa on enää melaniinipigmentin jäämiä, hiuksiin muodostuu kellertävä väri. Samoin hiuksia vaalennettaessa (väriä poistetaan) huokoinen hius kellertyy muun muassa ilman epäpuhtauksien takia. Iän myötä myös päänahan hikoilu lisääntyy, mikä voi aiheuttaa hiuksiin ja päänahkaan epämiellyttävää hajua.

Salvia shampoon sininen väri laskeutuu pullon pohjalle. Onko shampoo viallista?

Ei ole. Salvia shampoon sini painuu pullon pohjalle ja pulloa on ravistettava hyvin ennen käyttöä.

Sopivatko Rausch ihonhoitosarjan tuotteet henkilöille, joilla on ihokeliakia?

Tuotteissa käytetään kylmäpuristettua vehnänalkioöljyä, jonka ei pitäisi aiheuttaa reaktioita. Yleensäkään ulkoa tulevat tekijät eivät vaikuta ihokeliakiaan. Jos asiakkaalla on taipumus saada yliherkkyysreaktioita, tuotetta suositellaan kokeiltavaksi ensin pienelle alueelle. Tuotteet ovat dermatologisesti testattuja ja yleisesti hyvin siedettyjä, mutta kasvipohjaisia.

Voiko henkilö, joka on allerginen pähkinöille, käyttää Rauschin ihonhoitosarjan vartaloöljyä (BodyOil)?

TUOTE EI OLE TÄLLÄ HETKELLÄ SUOMEN VALIKOIMISSA.
Kyllä, koska tuote sisältää vain pähkinäöljyä, ei pähkinäproteeineja. Mahdollisuus, että pähkinäallergikko saisi tuotteesta oireita, on hyvin pieni.

Voiko vartaloöljyä (Body Oil) käyttää lämmitettynä?

TUOTE EI OLE TÄLLÄ HETKELLÄ SUOMEN VALIKOIMISSA.
Tuotetta suihkutetaan suihkun tai kylvyn jälkeen kosteuttamaan ja hoitamaan kuivaa ihoa. Vartaloöljy ei ole tarkoitettu hieronta- tai vartalohoitoihin.